Spørsmål om dreads?

Hvor langt hår må jeg ha for å få dreadlocks: Jeg anbefaler å ha mellom 10-20 cm lengde for å starte dreads, men gjør opmerksom på at håret virker kortere etter det er dreadet. Og det er litt stivere en vanlig hår i begynnelsen,slik at korte dreadlocks gjerne står utover og kanskje rett opp i starten. Se bildet: 


Hvilke metoder bruker du?Metodene jeg bruker er uten voks, fordi voks kan skade dreadlocks over tid. 
Jeg kan tilby "Twist and Rip" der en bare bruker hendene for å vri og "knytte" opp håret. Denne metoden resulterer i et flettelignende utseende i begynnelsen. Se bildet: 
Metode nr 2 er tuppering, "backcombing" og "crochet". Som er å tuppere håret med en kam, og å stramme dreadsa med en tynn, spesiallaget heklenål. Denne metoden gir et fint thight utseende helt fra begynnelsen. Dette er min standard metode om ikke annet er ønskelig. 

Hvor lang tid tar det før dreadlocks "ser fine ut"??I starten ser dreadlocks litt rotete og puffy ut. Det er fordi selve dread-prosessen tar lang tid. Hår kan ikke dreades ordentlig på en dag, tid og tålmodighet er nøkkelen for fine, stramme dreads. Etter en periode med puffy dreads, vil de begynne å strammes, da kan klumper og løkker i dreadsene dannes.
Dette skjer fordi håret floker seg i forskjellig tempo, noe hår strammes raskt, imens noen hårstrå ligger samlet inni dreaden og blir dyttet ut, som en løkke eller klump. 

Husk at dette ikke et permanent problem, da disse kommer til å trekkes tilbake inn i dreadlocksa etter en stund. Det kan ta opp til et år før dreads tar den formen de vil ha videre. Dette varierer fra hårtype og stell. 

Dette er helt naturlig og forekommer hos nesten alle iløpet av det første året med dreads. Løkker/klumper i dreadlocks kan temmes ved å rulle dreadlocksene imellom hendene, se bildet. 

En kan også trekke klumper inn i dredlocksen igjen ved bruk av heklenål, men dette har liten hensikt da de ofte popper ut igjen ved neste vask. 

Hva med håret som "ikke vil" inn i dreadsa? 

Løse hår innimellom hver dread er også normalt, jeg tilbyr med dreadfix å trekke disse løse hårene inn i nærmeste dreadlock, men disse hårene vil også bli trukket inn av seg selv etter en stund.  
Hårets fornyingsprosess gjør at vi mister opp til flere hundre hår hver dag. Et nytt hårstrå dytter ut det gamle, disse nye hårstråene vil være korte i begynnelsen, men er de inni en dread vil de fanges opp og dreades som normalt, er de på kanten/mellom to dreadlocks kan de se ut som fuzz, hår som ikke dreades, og som stikker ut. 

Hva gjør jeg med håret som vokser ut?

Ettervekst? Når håret ditt vokser vil det vokse inn i dredsa dine av seg selv. Du trenger ikke å gjøre noe med det glatte håret som vokser ut, det vil knytte seg slik som resten av håret.
Det er normalt med 1-2 cm ettervekst, dette gjør at håret kan bevege seg og skape friksjon, som igjen er en del av oppstrammingen, det er ikke nødvendig å fikse dette, da det egentlig ikke er et problem! 

Hvordan skal jeg vaske håret med dreads? Helt i starten anbefaler jeg 1-2 uker med så lite vask du kan holde ut. Det er fordi håret må få sette seg, og vann kan løse opp knutene om det ikke har fått gjort det. Etter disse ukene kan du vaske håret så mye du vil. Jeg vil anbefale å vaske det minst en gang i uka, da vann er en av hovedårsakene til å dreads blir stramme/faste! 
Vann skaper friksjon, og hårets celler utvider seg når de er våte, de trekker seg sammen når de tørker. Dette fører til at håret knyttes strammere og strammere for hver gang du vasker det. 
De viktigste huskereglene for vasking av dreads:
 
1: Sjampo! Bruk en sjampo uten parfyme, balsam (ja det er som regel balsam i vanlig sjampo!) eller andre overflødige kjemikalier! Unngå balsamen helt! Det finnes et hav av dreadlocks-sjampo en kan få tak i på nett, disse er som regel uten disse ingrediensene. 
Jeg kan  anbefale DreadsUk sin sjampo og DreadheadHQ sin sjampo
I dagligvarebutikker i norge selges noen få naturlige/parfymefrie sjampoer som kan fungere. F.eks. Nøytral og Libero babysjampo. Apoteke og helsekost forretninger pleier også å ha noen alternativer, viss du spør de som jobber der får du ofte god hjelp. 
(her er en liste med nyttig info om valg av dreadlock-sjampo!) 
  
  
2: Vask! Du trenger bare såpe på hodebunnen, imotsetning til vanlig hår blir ikke hår i dreadlocks så fort fett. Om du såper inn hodebunnen vil det renne nok såpe nedover håret til å vaske lengdene av dreads. Gni forsiktig såpen over hodet, og rull dreadsa forsiktig mellom hendene slik at såpen blir fordelt jevnt. SKYLL GODT! Det er det beste du kan gjøre for å holde dreadsa i god stand, sørg for å få ut all såpen! Klem vannet ut av dreadsa til du ikke ser noe såpe komme ut! 
  
3 :TØRK tørk tørk! Ikke legg deg/ta på lue med vått hår! De trenger luft! En grei huskeregel er at dreadsa bør være helt tørre 12 timer etter du har vasket dem. Om de ikke tørker så fort av seg selv bør du bruke hårføner. Om en går lenge meg fukt i håret kan det føre til vond lukt (tenk våt hund) Og i værste fall muggdannelse inni dreadsa! Spesiellt viktig i de mørke vintermånedene her i norge, da klimaet er ganske fuktig. 
Om du lurer på noe , send meg gjerne mail på kontakt@mariaskaaren.com
eller legg igjen en kommentar her på bloggen/facebook! 
-Maria
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar